Läpikulkutie uhkaa Mälikkälän ulkoilu- ja luontoalueita

  • Posted on: 13 February 2018
  • By: webmaster

Turun ja Raision kaupungit ovat käynnistäneet kaavoitusprosessin, jossa tutkitaan mahdollisuutta rakentaa katuyhteys Kuloistentien päästä Satakunnantielle. Toteutuessaan uusi tieväylä tunkeutuisi syvälle Mälikkälän luonto- ja metsäalueelle, joka on keskeinen osa kaupunkilaisille tärkeää Manner-Turun viherverkostoa ja ulkoilureitistöä. 

Raision Myllyn alueelle on jo nyt hyvät liikenneyhteydet. Miksi tarvittaisiin uusi tie kun Myllyyn pääsee autolla ainakin Kuninkojantietä, Haunistentietä, Ohikulkutietä ja Rauman valtatietä pitkin? Ja kenelle tämä tie olisi tarkoitettu? Keskustan tai itäisen Turun asukkaille? Kyllä kai tämä Myllyn liikenne pitäisi ohjautua useampikaistaisten ohikulkuteiden kautta, kuten myös sataman rekkaliikenne halutaan ohjata?

Turkuseura on 7.12.2017 Turun kaupunginhallitukselle osoittamassaan kannanotossa ehdottanut, että Turku luopuu suunnitelmastaan ja keskittää niukat voimavaransa Turun vetovoiman keskeisiin kehittämiskohteisiin. Länsikeskus on tällainen kohde, mutta jäänyt Turun kaupunkikehittämisen panostuksissa täydellisesti Skanssin kauppakeskuksen varjoon.