Länsi-Turun Viikko 13.5. –19.5.2019

  • Posted on: 29 April 2019
  • By: webmaster

Ma 13.5.

LänsikeskusTreffit 

Alueen asukkaille ja kauppakeskuksen asiakkaille suunnattu treffitapahtuma. Ohjelmassa keskustelua alueen ja kauppakeskuksen kehittämisestä sekä opastusta Länsi-Turun palveluihin ja lähialueen harrastetoimintaan. Vuoden Positiivisin Länsiturkulainen -äänestys ja Instagram-kuvakilpailu. Mukana Turun Seutusanomat ja länsiturkulaisia paikallistoimijoita. Järj. Länsi-Turku ry ja Turun Seutusanomat.

klo 13-14.30 CM-Länsikeskus (kahvio)

klo 15-16.30 Länsikeskuksen Prisma

 

Vuoden positiivisin länsiturkulainen

Turun Seutusanomat järjestää osana Länsi-Turun kaupunginosaviikkoja äänestyksen, jossa valitaan Vuoden positiivisin länsiturkulainen. Toimitus valitsee äänestykseen muutaman ehdokkaan lukijoiden lähettämien vinkkien perusteella. Äänestää voi myös listan ulkopuolelta ketä tahansa.

Äänestysaika alkaa tiistaina 7.5. ja päättyy sunnuntaina 19.5. Äänestämään pääsee Seutusanomien nettisivuilla: www.turunseutusanomat.fi. Lisäksi äänestää voi Länsi-Turku ry:n, Seutusanomien ja muiden paikallisten toimijoiden järjestämillä Länsikeskustreffeillä maanantaina 13.5.

Voittaja julkistetaan Seutusanomissa. Voittajalle on luvassa kunniakirja sekä mainetta ja kunniaa. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja.

 

#ILOVELÄNSITURKU -kuvakilpailu

Instagramissa on 2.5. alkaen käynnissä Länsi-Turun kauneimpia kulmia ja ikimuistoisimpia hetkiä kokoava kuvakilpailu. I love Länsi-Turku -nimiseen kilpailuun voi osallistua julkaisemalla Instagramissa kuvan aihetunnisteilla #ilovelänsiturku ja #länsiturunkaupunginosaviikko. Kilpailuun voi osallistua niin monella kuvalla kuin haluaa. Kilpailun voittaa 19.5. mennessä eniten tykkäyksiä kerännyt kuva ja Seutusanomat palkitsee tykätyimmän kuvan ottajan.

 

Ma 13.5.

Kuninkojan purokävely               

Purokävely Kuninkojan muuttuvassa luontoympäristössä. Kävelyllä tutustutaan kaupunkipuron luontoon ja puron kunnostusmahdollisuuksiin. Tänä keväänä kävely suuntautuu kohti Muhkurin luonnonsuojelualuetta eli Saukonojan/Kuninkojan alauomien alueelle.

Kävelyretkellä keskustellaan muun muassa seuraavista aiheista:

Kaupungistumisen vaikutukset luontoon

Kaupunkipurot kalaston elinympäristöinä. Mitä kalalajeja puroissa elää?

Puroympäristön linnut

Vieraslajit purojen varsilla. Miten vieraslajeja voidaan torjua?

Kaupunkipuro Kuninkojan kunnostusmahdollisuudet

Tapahtuman järjestää Valonia ja Länsi-Turku ry osana Länsi-Turun kaupunginosaviikkoa.  Yhteistyössä Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ja Turun luonnonsuojeluyhdistys. 

Kuninkoja purokävely järjestetään osana Valonian virtavesien kunnostushanketta.

Lähtö Kauppakeskus Manhattanin pääoven edustalta klo 17.30. Varustukseksi sään mukainen ulkoiluvarustusHalutessaan kannattaa ottaa mukaa omat kiikarit lintujen bongausta varten. Retken kesto noin 1,5-2 tuntia.

Lisätietoja:

Janne Tolonen, vesiasiantuntija Valonia

Tapio Peltomaa, Länsi-Turku ry p. 050 575 2549

 

 

Ti 14.5.

Teräsrautelan koulun Kevättempaus

Koko perheen perinteinen kulttuurikarnevaali, jossa ohjelmassa mm. oppilaiden esityksiä ja kuvataidenäyttely, arpajaiset, kahvio, VPK esittäytyy. Järj. Teräsrautelan koulun vanhempainyhdistys.

klo 17-30-20.00, Teräsrautelan koulu, Korkkisvuorenkatu 14

 

Rieskalähteen koulun Päihdeilta

Monet huoltajat ajattelevat, että nuorten päihteiden käyttö ei koske minua, koska oma lapseni ei käytä. Riski on kuitenkin aina olemassa. Tule kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan!

Turussa työskentelevä huumepoliisi kertoo illan aikana kokemuksiaan mm. nuorten päihteiden käytöstä (alkoholi, impattavat aineet, huumeet) ja Turun tämän hetkisestä päihdetilanteesta.

Tilaisuus on suunnattu yläkoululaisten huoltajille.

klo 18.00 alkaen (buffetti klo 17.30), Rieskalähteen koulun ruokala, Jöllintie 3. Käynti autolla Tammispaltantien kautta koulun yläpihalle tai jalan Rieskalähteenkadulta portaita pitkin.  

 

 

Ke 15.5.

Länsi-Turun kaupunginosaparlamentti 2019

Kaupunginosan ja koko läntisen Turun kehittämisestä, palveluista ja tulevaisuudesta keskustelevat alueen asukkaat ja Turun päättäjät. Parlamentissa jatketaan maaliskuun alussa Länsi1:ssä ensi kertaa järjestyn talviparlamentin vuoropuhelua päättäjien kanssa. Kärkiteemoina ovat länsiturkulaisten oman yhteisen kohtaamispaikan saaminen Länsikeskukseen sekä kiihtyvän täydennysrakentamisen vaikutukset läntisen Turun ulkoilu- ja virkistysalueisiin sekä pienvesistöön. Turun kaupunginvaltuusto on jo tammikuussa hyväksymässään syrjäytymisen ja alueellisen eriytymisen toimintaohjelmassaan linjannut, että eriarvoisuutta tullaan torjumaan mm. perustamalla asukkaiden kohtaamispaikat kaikille suuralueille. Länsi-Turun alueella kohtaamispaikkahanketta on valmisteltu viime kevään kaupunginosaviikosta lähtien ja tavoitteena on saada kohtaamispaikka kokeiluasteelle esimerkiksi popup-toimintamallilla yhteistyössä Turun kaupungin ja eri toimijoiden kanssa.  

Paikallisparlamentissa Valonian vesiasiantuntija Janne Tolonen esittelee läntisen Turun arvokasta pienvesistöä Kuninkojaa ja kertoo mahdollisuuksista hyödyntää vesistöjä ja viheralueverkostoa osana asukasviihtyvyyden kehittämistä ja ekologisesti kestävää kaupunkiympäristöä.

Lähiluontoalustuksen jälkeen keskustelemassa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin valtuutettuja ja lautakuntien jäseniä eri poliittisista ryhmittymistä. Parlamenttiin osallistumisensa ovat vahvistaneet mm. Mari Kousa-Kuusisto (vihr), Turun Vihreät ry:n pj, kulttuurilautakunnan jäsen, Jarmo Laivoranta (kesk), kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunginhallituksen konsernijaoksen jäsen; Ville Lintunen (sd), kaupunkiympäristölautakunnan jäsen.Sini Ruohonen (kok), Turun Kokoomuksen pj, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen; Elina Sandelin (vas), kaupunginvaltuutettu ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsen; Jyrki Åland (ps), Turun Perussuomalaiset ry:n pj. Järj. Länsi-Turku ry.

klo 17.30-19.30, Rieskalähteen koulu, Jöllintie 3. Käynti autolla Tammispaltantien kautta koulun yläpihalle tai jalan Rieskalähteenkadulta portaita pitkin. Sisäänkäynti auditorioon koulun yläpihan peränurkassa

 

 

To 16.5.

Länsi-Turun ympäriajo

Opastettu pyöräilytapahtuma Länsi-Turun syvimpään olemukseen. Tutustutaan pyörän satulassa alueen arvorakennuksiin, kaupunkikuvan muutoksiin ja paikallishistoriaan. Mukaan suositellaan kypärä, juomapullo ja tarvittaessa pientä evästä. Pyöräilyvauhti maltillinen. Matkan pituus n. 15 km, kesto n. 2 h. Järj. Länsi-Turku ry.

klo 18.30-20.30, lähtö Paalupaikalta, Satakunnantie 102

 

 

Pe 17.5.

TuWe 2 vs P-Iirot 2, Miesten Nelonen

Nelosessa vastakkain Länsi-Turun perinteikäs Turun Weikot sekä Pallo-Iirot Raumalta.

klo 19, Raunistulan KHT, Rauninaukio (Oikotie 2)

 

 

La 18.5.

Opastettu luontokävely Mälikkälän ikimetsään ja hiljaisille alueille

Luontokävely Mälikkälä-Kuninkojan aarniometsässä ja hiljaisilla alueilla. Oppaana Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori ja luontoasiantuntija Ari Karhilahti.

Luontopolulla tutustutaan Mälikkälä-Impivaaran kaupunkipuiston länsiosiin lähellä Turun ja Raision rajaa. Länsi-Turun asukasyhdistys ry on käynnistänyt viime syksynä yhteistyössä useiden paikallisjärjestöjen kanssa kansalaisaloitteen luonnonsuojelualueen perustamisesta Mälikkälä-Kuninkojan ikimetsäalueelle.

Lisätietoja:  http://www.lansi-turku.net/kuntalalaisaloite-malikkala-kuninkojan-ikimetsa-turun-ja-raision-luonnonsuojelualueeksi-0

Lähtö Kuloistentien ja Mälikkälä-Kuninkojan kuntoradan risteyksestä Myllyn ostoskeskuksen reunasta (vieressä Hööks Hevosurheilun toimitilat ja paikoitusalue, Kuloistentie 10) klo 16.00 Varustukseksi sään mukainen ulkoiluvarustusHalutessaan kannattaa ottaa mukaa omat kiikarit lintujen bongausta varten. Retken kesto noin 1,5-2 tuntia.

Lisätietoja:

Tapio Peltomaa, Länsi-Turku ry p. 050 575 2549

 

 

Länsikeskus Cup

Pohjolan aluejoukkueiden järjestämä Länsikeskus Cup -nappulajalkapalloturnaus. Lauantaina pelaavat ikäluokat 2009/2011.

klo 9-17, Teräsrautelanpuiston kenttä, Länsikeskus, Vanha Kuninkojantie 54

 

Su 19.5.

Länsikeskus Cup

Pohjolan aluejoukkueiden järjestämä Länsikeskus Cup -nappulajalkapalloturnaus. Sunnuntaina pelaa ikäluokka 2010.

Huom. Länsikeskus Cup jatkuu vielä seuraavana viikonloppuna. Lauantaina 25.5. pelaa ikäluokka 2008 ja sunnuntaina 26.5. pelivuorossa ikäluokat 2012/2013. Ilmoittautuminen 1.5. mennessä. Lisätietoja: Petteri Rouhikko p. 041.5177 347, petteri.rouhikko@gmail.com,  https://www.facebook.com/lansikeskuscup/

klo 9-17, Teräsrautelanpuiston kenttä, Länsikeskus, Vanha Kuninkojantie 54